твитерYouTubeRSS

понеделник, 1 ноември 2010

ФОРУМ ТЕМА: Корупција во високото образование


Почитувани,

Многумина од Вас ја проследија емисијата КОД која ја имаше обработено токму темата за корупцијата во високото образование. После таа емисија стигнаа многу коментари  и токму затоа оваа тема ќе биде прва за дебатирање во форумот на Студентски отпор. Видовте колкави примања имаат професорите, во какви услови живеат студентите и колку мува не ги лази првите луѓе во СПУКМ за таквата состојба.

Во продолжание следи најавата од таа емисија која предизвика многу реакции во јавноста, и Ве очекуваме на отворена дебата за оваа тема.




На овој ЛИНК може да ја погледнете емисијата во целост.


Студентски отпор изразува огромна благодарност до авторот на емисијата „КОД“ новинарот Снежана Лупевска


5 коментари:

  1. Trebase da ja razraboti Lupevska i temata okolu kriminalot so apsloventskite ekskurzii, i sto po sekoja cena se nametnuva preku edna agencija da se odvivaat ekskurziite na site fakulteti, a kaj taa agencija cenite se daleku poskapi, turata na ekskurzijata e katastrofalna, i seto toa ide preku SPUKM i Paradiso Fly, i nikoj drug nema pristap vo prezentacii na ponudi, promotivnite materijali od drugi agencii se kinat, ne se dozvoluva kontakt i prezentacija na studentite.....

    ОдговориИзбриши
  2. Dojdete da vidite samo vo Goce - studentskiot vo kakvi uslovi ziveeme. 2 zgradi se za studenti - vo koj uslovite se mizerni i 2 zgradi za obezbeduvanjeto i shoferite na ministrite, alfite, drzavnite sluzbenici.Nivnite sobi se pravi apartmani od hotel so 4 zvezdi. So klimi, frizideri, fotelji. BRUKAAAAAAAAAAAAA!

    ОдговориИзбриши
  3. C c c kresimir- upravnikot na studentskite bi ziveel tuka. Pa neka izleze od svojot udoben stan i neka zivee edna godina vo barakite. da vidi kako se zivee. Neka odi so banjarka na -20 vo drugite baraki i da se banja.

    ОдговориИзбриши
  4. E Medo Medo vozi si ti jahta so nasi pari, lapase sekoja godina pari od studentite, i godini nanazad rakovodstvata sto bea a kazete sto napravivte so tie pari? Sramota nigde ve nema za pravata na studentite da progovorite a kamo li da prevzemete nesto.

    ОдговориИзбриши
  5. Ako se Medo i Kresimir vistinski nepartiski momci, i vistinski borci za studentskite prava, ke prevzemea nesto. Pazete apsurd, vleguvaat vo ruinirani baraki kade nema osnovni uslovi za zivot, se soocuvaat so realnosta i se naogaat vo bezizlezna situacija i na seto toa govorat deka uslovite se dobri tamu???????

    A dali primetivte deka na vlezot od barakata imase slika od Gruevski pod koja i samite govorea vo prilogot na KOD a ne se pobunija i prevzedoa nesto oni kako lideri da ja otstranat taa slika, neli studentite i nivnite sojuzi i univerzitetot se avtonomni?
    Tie se tie koi pravat partiska selekcija pri dodeluvanjeto na studentskite legla tie se prodolzena raka na vlasta, tie se postaveni tamu da molcat i nisto da ne pravat

    ОдговориИзбриши